Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2009 02:50 - ИМА ЛИ ЧОВЕКЪТ АКУМУЛАТОРИ...?
Автор: galaxy Категория: Други   
Прочетен: 2719 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.10.2009 03:21


 

Разбира се, че не става дума за онези кутийки със или без киселина, които през няколко години ни припомнят пътя към ремонтните акумулаторджийници...
Има все пак и нещо общо между човека и автомобила, ако съдим по едно от определенията за шофьор - ЗКУ или задкормилно устройство... (само за хора с чувство за хумор!)
Човешките "акумулатори" обаче, са наречени от източните народи чакри - енергийни центрове. А самата дума чакра означава колело. Вече е известно, че тези "акумулатори" събират енергия от Вселената и я предават на всички органи и системи в човешкото тяло. Те захранват с енергия и мрежата от меридиани, които пък я отвеждат до съответния орган.
Какво се случва, когато чакрите са затворени - същото, което и когато на акумулатора не му достига мощност - съответният орган не получава това, което му трябва и започва да се поразболява...
В съвременната медицина има много апаратури, които изследват състоянието на органите и на системите в организма. Според учените обаче, те откриват заболяване, когато вече има структурна промяна в органите - т.е. когато те вече са болни.
Какво ще стане, ако профилактично проверяваме състоянието на акумулатора на колата и доливаме каквото му е нужно? - просто ще оцелее по-дълго, преди да стане за подмяна.
Добрата новина е, че нашите органи не се дават толкова лесно. Според източната медицина, меридианът, който пръв започва да се "износва" и има нужда от профилактика, е този на черния дроб. И тъй като неговата изява са очите - към 45 - 50 години започва т. нар. "старческо далекогледство".
И ето какво ще се получи, ако на този меридиан "му долеем" енергия през чакрата, която отговаря за него - това става на практика, като се погрижим тази чакра да остане отворена, за да може да приема енергия.
Сигурно ще попитате - А откъде да знам на какво дередже са ми чакрите?
Хубав въпрос, нали...
Ами..., хората са измислили вече апаратура за това - тя прави точна диагностика на здравното състояние на организма чрез изследване на това доколко чакрите са отворени или затворени.

Системата определя пет кръга на отвореност и затвореност на емоционалните енергийни центрове:

-         един кръг = затворена чакра с увреждане на съответстващите й органи

-         два кръга = затворане чакра

-         три кръга = неутрално състояние на органите при неотворена чакра

-         четири кръга = отваряща се чакра

-         пет кръга = отворена чакра.

Апаратурата разкрива и за кои органи отговаря всеки от енергийните центрове, като посочва каква е енергетиката на всеки от тях - излишък или недостиг на енергия  преобладава в дадения момент.

В следваща статия ще разкажа и за цветовете, които са характерни за всяка чакра и как те могат да бъдат индикатор за усилване на енергията.

А защо не да поговорим и за аурата... тя е не по-малко ценен източник на информация за нашето здраве.

Ще се радвам да споделите каква информация на темата „Енергетика и здраве” ще е интересна за вас.

До скоро!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: galaxy
Категория: Забавление
Прочетен: 26141
Постинги: 2
Коментари: 4
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930